top of page

FÖR FÖRETAG

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

uppsala-universitet-logo-png-transparent.png
slu-logo-nb.png
E.ON_RGB.PNG
logo_caverion_building_performance_rgb_1.png
hitachi-nb.png
svea solar.png
TvAB-logotyp.png

Vad är ES?

På Civilingenjörsprogrammet i Energisystem får studenterna en bred och gedigen ingenjörsgrund att stå på. Dessa kunskaper byggs på genom vidare spetskompentens inom just energisystem och dess integration i samhället. De tekniska baskunskaperna ger goda grunder att utveckla och förbättra lösningar inom både industri- och privatasektorn. 

I dagsläget finns inga färdiga lösningar för hur framtidens energiförsörjning kommer att se ut, vilket är anledningen till att studenterna på energisystemsprogrammet kommer att vara mycket eftertraktade i framtiden. Med goda kunskaper inom systemtekniker och dagens energisystem, finns alla förutsättningar för att vara med och utveckla lösningar för framtiden.

Huvudsaklig kompetens:

  • Bred naturvetenskaplig grund inom matematik, fysik, kemi och biologi

  • Kunskaper i såväl nya som traditionella energitekniker

  • Kunskap i reglerteknik och systemanalys för modellering och optimering

  • Spetskompentens inom olika energisystem så som Sol, Vind, Vatten och Kärnkraft

Utbildningen är ett samarbete mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Båda unviersiteten bedriver forskning i värdsklass inom många olika grenar av energiområdet vilket ger studenterna tillgång till både handledning och forskning av top kvalitet. 

Vill ert företag marknadsföra er mot eftertraktade studenter med spetskompetens?

Vi tar gärna emot företag på lunchföreläsningar, casekvällar och liknande. Vill ni synas i våra kanaler marknadsför vi företag, men även möjligheter till jobb, exjobb, praktiktjänster med mera.

Låter detta intressant för ert företag? Kontakta FETs näringlivsansvarig!

bottom of page